Dubbla Orlando Vici vinnare i Kalmar

Dagens första lopp på Kalmartravet var öppet för tvååringar och här startade Fredrik Persson Monark Newmen som stod ensam på tillägg. Han körde fram till dödens varvet kvar och fick sedan harva där under resten av loppet. Trots det kunde den lovande Orlando Vici avkomman lätt kliva förbi till slut. Segertiden över 1 640 meter blev fina 1.16.2. Monark Newmen har nu tagit två segrar på tre starter. Lite senare under dagen segrade Norrby uppfödningen Dolce Vici som efter mycket otur äntligen fick ett förmånligt löpningsförlopp. Han tackade genom att kämpa sig till seger på nya rekordet 1.14.7/2 140 meter. Han kördes av Johan Untersteiner som nu gjorde en betydligt bättre insats än senast han körde Dolce Vici. Båda hästarna är ett resultat av korsningen Orlando Vici på ett Alf Palema sto, något som visat sig fungera utmärkt.