Våra hingstars avkommor tog två titlar på Årets Hästgalan

Vid Årets Hästgalan på Stockholm Waterfront Congress Center var det två av våra hingstars avkommor som hedrades. Årets Häst titeln för tvååringar vanns av Make It Happen sonen Gareth Boko. Han tog 4 vinster på 8 starter och dom tyngsta segrarna var Svensk Uppfödningslöpning och Breeders Crown. I pengar blev det 2 017 500 kronor och därmed är han den första svenskfödda tvååringen tränad i Sverige som tjänat över 2 miljoner kronor. Gareth Boko tränas av Per Lennartsson och ägs av Henna Salonen Invest AB. Uppfödare är Boko Stables Holland BV. I klassen Årets Sto tog D´One hand om titeln efter ett sagolikt USA äventyr. Donato Hanover dottern visade att hon tillhör en av världens bästa ston. Hon startade 9 gånger under året och tog 6 segrar, i pengar blev det 2 857 691 kronor och hon slog världsrekord på 1.09.1 över 1 1/4 mile. D´One ägs av Kennys Andelshästar och tränas av Roger Walmann. Sexåringen är uppfödd av Thomas Persson Invest AB.