Bra dag för Orlando Vici

I dagens andra lopp på Solvalla gjorde Erik sin andra start efter lång vila. Sjuåringen var åter lika överlägsen som senast och spårade hela vägen på 1.14.6/2 140 meter. Han tränas av Roger Walmann och kördes av Örjan Kihlström. Erik har nu tagit fem segrar på sex starter. Fredrik Persson gjorde långresan från Kalmar för att starta Monark Newmen i Vårfavoriten. Från spår ett fick han ett fint lopp i rygg på ledaren och tog hand om andrapriset. Han travade 1.14.3/2 140 meter och var tiondelen efter vinnaren i mål. Andraplatsen var värd 100 000 kronor och treåringen har nu tjänat 215 100 kronor Det blev också en Orlando Vici vinst i Frankrike då Thank You Sir tog hem Prix de Montredon som avgjordes i Marseille. Över 2 300 meter blev segertiden 1.13.7 och han tjänade 9 900 Euro. I vagnen satt Stephane Cingland.