Bra dag för Orlando Vici avkommorna

Vid gårdagens E3 försök på Bergsåker tog överraskade den orutinerade hingsten (bara 27 500 kronor på kontot) Super Nice en finalplats efter ett mycket imponerande lopp. Han låg sist och avslutade mycket vasst fram till en andraplats på tiden 1.13.1/2 140 meter. Ultratalangen tränas av Sten O Jansson och i vagnen satt Torbjörn Jansson. En annan treårig Orlando Vici avkomma som imponerade under gårdagen var Tottenham. Han startade i ett lopp ingående i Svensk Travsports Unghästserie som avgjordes på Mantorptravet. Från start tog han hand om ledningen men blev snart avlöst av en hårt dragande konkurrent (Lutfi Kolgjini). Dessa båda låg långt före fältet och in på upploppet stegade Tottenham mycket enkelt förbi på fina 1.16.0/2 140 meter. Han kördes av Carl Johan Jepson och det var en fin revansch för galoppmissen i tävlingsdebuten. Samma tävlingsdag tog Twins Vici Lime hem monteloppet på 1.17.0/2 640 meter med Nathalie Bergström i sadeln. Twins Vici Lime tränas av Morten Larsen och det var andra raka vinsten.På Färjestad kunde Orlando Menea speeda till seger efter ett fint lopp i ledarryggen. Hon kördes av Magnus Jakobsson och segertiden blev 1.17.3/2 140 meter. I franska Caen blev det dubbla montevinster och det var det sjuåriga stoet Verveine du Mort som imponerade mest. Hon tog hem Prix du Coulombs på tiden 1.12.3 över 2 450 meter med Audrey Laroche i sadeln. Förstapriset var på 14 400 Euro och hon tränas av Franck Blandin. Totalt har Verveine du Mort tjänat 222 630 Euro. Lite senare vann Cesar du Cazeu Prix du Maname med ett förstapris på 9 900 Euro. Han reds av Camille Levesque och segertiden blev 1.14.8/2 450 meter.