Donato Hanover framgångar i Sverige

I Avelsföreningens Jubileumslöpning som avgjordes på Solvalla startade Fayette Mall som stor favorit. Hon ledde också runt om och vann säkert på 1.14.7 över 2 140 meter. Det femåriga stoet kördes av Ulf Ohlsson och tränas av Peter Untersteiner. Sedan Fayette Mall som är uppfödd på Norrby Säteri flyttades till Team Untersteiner har hon tagit fyra segrar på fyra starter som inbringat 250 000 kronor. I V86-7 som kördes på Åby gjorde Rolex Bigi comeback efter åtta månaders frånvaro från tävlingsbanan. Han lades sist i fältet och gick på 300 meter från mål. Sjuåringen hade långt fram men det bet bra och i god tid före linjen var han först. Segertiden över 2 140 meter blev 1.12.6 och förstapriset var på 80 000 kronor. Tränare är Maria Törnqvist och i vagnen satt Thomas Uhrberg. Rolex Bigi har nu på 31 starter tagit 15 segrar och totalt tjänat 1 130 300 kronor.